друкувати


Тарифи на газ для Прикарпаття не зміняться

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-01-22 05:54:12

За весь час "газової війни" промислові підприємства області постраждали не надто сильно, адже більшість уже давно використовує альтернативні види палива. За останні роки споживання газу підприємствами скоротилося на чверть.

Керівництво Івано-Франківськгазу заспокоює, що нова ціна блакитного палива не вплине на тарифи для населення — для опалення приватних помешкань використовують газ власного видобутку. Що ж до решти — ціни, можливо, переглянуть.

"Для інших категорій, де ми використовуємо імпортний газ, звичайно, ціна буде переглядатися, — запевняє Володимир КУПЧАК, голова правління ВАТ "Івано-Франківськгаз". — Я не кажу, що вона буде вища. Якщо буде застосовуватися формульний підхід, то, зважаючи на падіння ціни нафти і вугілля на світових ринках, може спостерігатися і зворотнє явище".

Пан КУПЧАК запевняє, що про скорочення постачання газу для населення і підприємств області сьогодні не може бути й мови. На його думку, "газова війна" уже вичерпала себе. Відучора Богородчанське газосховище поповнилося російським газом, який попрямує до країн Європи, повідомляє ОТБ Галичина.

Обговорити на форумі