друкувати


І пішоходів штрафують

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-01-22 11:56:04

Можна стверджувати, що здійснилася мрія багатьох водіїв, аби нарешті навели порядок з пішоходами, котрі порушують Правила дорожнього руху не менше, ніж власники автотранспорту. Авжеж, перетинати дорогу, де заманеться, навіть якщо до пішохідного переходу лише кілька метрів, - звичка багатьох людей. Здебільшого саме за це порушення протягом доби було складено відповідні адмінпротоколи одразу на 12 осіб, повідомили в ЦГЗ УМВС в області.

До речі, пішоходи у цих питаннях виявилися не менш підприємливі, ніж водії. Наприклад, один із таких порушників за те, що перейшов проїжджу частину у невстановленому місці, спробував відкупитися від автоінспектора 20 гривнями. Не знав, бідака, що в цей час на території області відбувався черговий етап операції «Чисті руки», і крім протоколу за порушення ПДР, також задокументували його спробу дати хабара.

Але традиційно у цьому питанні лідирують водії. Протягом 17-18 січня аналогічні спроби були задокументовані стосовно п’яти осіб, котрих автоінспектори зупинили за порушення водіями правил експлуатації транспортних засобів, правил користування ременями безпеки, експлуатацію транспортних засобів, номера агрегатів яких не відповідають записам у реєстраційних документах, зупинку у невстановленому місці тощо. Суми відкупних становили від 30 до 100 гривень. Штрафи, котрі їм доведеться тепер заплатити одразу вже за два порушення законодавства, будуть значно більшими, повідомляє Галичина.

Обговорити на форумі