друкувати


У Києві розгорнуть найбільший в Україні прапор

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-01-22 10:17:17

Сьогодні о 14:00 на Софійській площі відбудеться урочисте віче з нагоди 90-річчя об'єднання Української Народної Республіки і Західно-Української Народної Республіки в одну державу. "Родзинкою" свята стане розгорнення найбільшого прапора України.

Як повідомляє прес-служба Української народної партії, найбільший прапор (35 Х 40 метрів) розміром із половину футбольного поля привезли з Донецька.

Святкування почнеться з урочистої ходи від пам'ятника Тарасові ШЕВЧЕНКУ до Софійської площі, із вшановуванням першого Президента України Михайла ГРУШЕВСЬКОГО.

Основні урочистості відбудуться на Софійській площі. Зокрема, очікуються виступи керівників Української народної партії, концерт народного артиста України Тараса ПЕТРИНЕНКА і хору "Гомін".

До Дня Соборності кияни об'єднали два береги Дніпра живим ланцюгом. "Спираючись на приклад живого ланцюга між двома могутніми містами - Києвом і Львовом, - ми станемо в одну шеренгу і, взявшись за руки, символічно об'єднаємо два береги Дніпра на знак усвідомлення себе єдиним, сильним, самосвідомим народом", - заявив, коментуючи мету акції, отаман Братства козацького бойового звичаю "Спас" Вадим ВАСИЛЬЧУК, повідомляє Газета UA.

Обговорити на форумі