друкувати


22 січня - 90-річчя Соборності України

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-01-22 10:04:00

90 років тому, в Києві, 22 січня 1919 року біля стін Святої Софії Четвертим Універсалом Центральної Ради Українську Народну Республіку було проголошено самостійною і незалежною державою.

Ці роки ввійшли героїчною сторінкою в літопис священної боротьби українського народу за свою державність і соборність. Вони засвідчили нескореність нації і невмирущість національної ідеї, наблизили реальний суверенітет України, її незалежність.

Шановні краяни! Прийміть найщиріші вітання з нагоди великого історичного свята в історії нашої держави -Дня соборності України. Сьогодні ідея Соборності живе в душі нашої молодої держави. Започаткована попередниками свята справа продовжується й нині конкретною працею задля процвітання України. Бажаємо вам, шановні краяни, міцного здоров’я, щастя й успіхів у розбудові України.

Міський голова Юрій ОВЧАРЕНКО
Голова райдержадміністрації Михайло ВІНТОНЯК
Голова районної ради Дмитро НЕМІШ


Міськрайонні урочистості з нагоди 90-річчя проголошення Акта злуки УНР та ЗУНР відбудуться в четвер, 22 січня 2009 року, в Народному домі м.Коломиї. Початок о 14.00 год.

20 січня 2009 року о 14.00 в музеї історії міста Коломиї відбулось засідання круглого столу, присвячене 90-річчю проголошення Акта Злуки УНР та ЗУНР. В роботі круглого столу взяли участь ветерани визвольних змагань, заступники директорів з виховної роботи, вчителі історії вищих навчальних закладів та шкіл. Під головуванням заступника міського голови В.Прокіпчина та ведучого круглого столу, директора міськрайонного центру зайнятості, голови міськрайонного товариства "Просвіта" ім.Т.Шевченка В.Глаголюка було наголошено на актуальності найвеличнішої події ХХ століття - Акта Злуки, як історичного символу об'єднання України. Це стало природнім доказом неминучості відродження соборного українського простору. У засіданні круглого столу взяло участь 50 чоловік.