друкувати


Євробачення-2009: Прийом заявок закінчено

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-01-20 02:09:24

Перший Національний закінчив "Євробачення-2009". За право представляти Україну на міжнародному пісенному конкурсі, фінал якого відбудеться 16 травня 2009 року в Москві, боротимуться 63 виконавці.

У їхньому числі: гурт "Воплі Відоплясова" Олег СКРИПКА, Світлана ЛОБОДА, "НеАнгели", "Авіатор", "А.Р.М.И.Я", Nikita, Василь БОНДАРЧУК, дует TABU, Tori Joy і Ірa Poison (проекти Олександра ПОНОМАРЬОВА), переможниця російської "Фабрики Зірок -7" Анастасія ПРИХОДЬКО, учасник української "Фабрики Зірок-2" Марк САВІН, група-учасник "Нової хвилі" Закльопки, співачка Майя, Kishe, гурт "Гарячий шоколад" та інші.

Заявку на участь в українському національному відборі подали, зокрема, французький молодий виконавець Gil EMMANUEL з піснею You're my heart і російський співак Олександр ПАНАЙОТОВ з композицією Superhero.

Протягом тижня професійне жюрі обере 30 виконавців, які візьмуть участь у півфіналі національного відбору. Він відбудеться 7 та 8 лютого в студії Національної телекомпанії України. Глядачі Першого Національного відразу після запису півфіналу, побачать фільм з усіма подробицями півфінальному відбору.

ЖЮрі обере 15 виконавців, які увійдуть до фіналу відбору і 22 лютого (або 1 березня) будуть боротись за право представляти Україну на "Євробаченні-2009". Місце проведення фінального концерту Національного відбору буде оприлюднено пізніше.

22 лютого (1 березня) глядачі Першого Національного в інтерактивному режимі (за допомогою телефонного та SMS-голосувань) оберуть представника від України на "Євробачення-2009", повідомляє ТСН.

Обговорити на форумі