друкувати


Дакар 2009: Раллі втратило лідера

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-01-19 02:19:41

"Дакар" на 12 - му етапі залишився без лідера. Тріумфатор шести спец ділянок у класі позашляховиків - Карлос САЙНС зійшов з дистанції. Його "Фольксваген" потрапив у складну аварію. А от цікава ситуація відбувається у класі вантажівок. Тут поперемінно лідирують два російські екіпажі. Наразі на перше місце заліку вирвався Камаз ЧАГІНА. Його партнер по команді - КАБІРОВ - другий. А замикає трійку - голландець Де РОЙ.

Дванадцятий етап ралі марафону, пролягав аргентинськими дюнами, від Фіамбали до ла Ріохи. Спец ділянка в двісті п’ятдесят три кілометри, стала останньою на цьому ралі для лідера у класі позашляховиків іспанця Карлоса САЙНСА. Фольцваген, шестиразового тріумфатора аргентинсько- чилійської пустелі провалився у русло висохлої річки. На маршрутній карті Дакара, цей зигзаг зазначений не був. Після падіння з чотирьох метрового урвища сам пілот залишився не ушкодженим.

Натомість штурман екіпажу Мішель ПЕРЕН дістав серйозну травму. З переломом лопатки його доправили до лікарні. Через цей інцидент, лідер загального заліку змушений достроково припинити участь у автомарафоні. Та на цьому не скінчилося: у цю ж пастку мало не потрапив екіпаж ще одного гонщика - Джоана РОМИ. Він зумів зупинити авто за крок до обриву. І саме САЙНС, встиг вчасно попередити суперника про небезпеку. А переможцем на цьому етапі став Жінельє де ВІЛЬЄРС на Фолксвагені. Тепер, після сходження з дистанції САЙНСА, південноафриканець очолює верхню сходинку і у підсумковому заліку.

А от у класі мотоциклів лідер залишається незмінним. У загальному заліку, Іспанець Марк КОМА залишив далеко позаду свого найближчого переслідувача, та партнера по команді Сиріла ДЕПРЕ. Француз хоч і тріумфував на 12 - тому етапі, але у підсумку його відставання від КОМИ становить майже півтори години. Ще один французький гонщик, Давід ФРЕТІНЄ із команди Ямаха, посідає третю сходинку у заліку. Його відставання від 20 -ти разового переможця етапів Дакара - ДЕПРЕ - майже 4 хвилини.

Автор: Тетяна Шоля
Джерело: К1
Переклад:
Обговорити на форумі