друкувати


На Прикарпатті водні рятувальники цілодобово пильнують за водоймами

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-01-18 05:41:43

Улюбленим місцем для івано-франківських любителів зимового відпочинку біля води ось уже понад півстоліття вважають міське озеро. Тут, здається, є всі умови, щоб цікаво та з користю для здоров’я провести час: обладнані ковзанки, є ополонка для "моржів". Та й прихильників підлідної риболовлі – хоч греблю гати. А за безпекою відпочивальників пильно стежать рятувальники. З появою першого льоду роботи у працівників рятувальної станції значно побільшало.

Микола П’ЯТКІВСЬКИЙ, начальник обласної рятувально-водолазної служби каже, що його працівники чергують цілодобово. Повідомлення про температуру повітря, товщину криги та правила поводження на замерзлій водоймі з гучномовця лунають 6-8 разів на добу. Крім того, чи не кожної години відповідальний за це працівник пильно оглядає у бінокль усю водойму. Тому уникнути принаймні зауваження за неправильне поводження на льоду порушникам досить важко.

А щоб підтримати себе у потрібній формі, водолази регулярно роблять планові занурення та навчання у повному спорядженні. Саме завдяки своєму професіоналізму ці чоловіки врятували нещодавно з дрейфуючої крижини на Бурштинському водосховищі 4 рибалок, повідомляє ГУМНС в Івано-Франківській області.

Обговорити на форумі