друкувати


Пам’яті великого сина України

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-01-17 11:00:11

Напередодні Нового року у Народному домі Коломиї вшанували пам’ять Великого сина України Степана БАНДЕРИ, з нагоди 100-річчя з його дня народження. Увазі численної публіки, яка заполонила того дня зал, аматори із селищ і сіл Коломийщини представили заключний концерт переможців районного огляду-конкурсу творів патріотичної тематики.

Почесна місія відкрити концерт була надала хору Коломийської станиці Братства ОУН-УПА під керівництвом Марії МАЇВСЬКОЇ. У його виконанні пролунав гімн УПА "Зродились ми великої години".

Перш, ніж благословити захід, єпископ Коломийсько-Чернівецької єпархії УГКЦ Микола СІМКАЙЛО прочитав молитву за загиблими у будинку, який вибухнув у Євпаторії. Він також вручив грамоти єпархії начальнику відділу культури РДА Людмилі ФЕДОР і отцю Василеві ПАВЛИКУ, який працював художнім керівником у с.Глибокій, а на добровільних засадах — у Нижній Велесниці та Винограді. (На жаль, на час, коли цей матеріал готувався до публікації, о. Василь скоропостижно помер, з приводу чого автор цих рядків висловлює щире співчуття).

- Це - величне громадське свято, - зазначив у своєму виступі Мирослав СИМЧИЧ (Кривоніс), — яке вже давно мало би стати державним...

Автор: Оксана КРОХМАЛЮК
Джерело: "Вільний голос" для Коломия ВЕБ Порталу
Обговорити на форумі