друкувати


Рекорд дочки в SMS-спілкуванні міг коштувати батькові $ 3 тисячі

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-01-16 03:53:22

484 смс-повідомлень на день, 14 528 смс - на місяць і рахунок на 440 сторінках. Незвичайний рекорд "смс-божевілля" встановила 13-річна мешканка Каліфорнії.

45-річний американець Ґреґ ХАРДЕСТІ був дуже здивований, отримавши телефонний рахунок за місяць на 440 сторінках. Як виявилося, його 13-річна дочка Рейну відіслали за місяць 14 528 смс, або близько 484 повідомлень на день. За підрахунками батька, його донька, спілкуючись з чотирма своїми подругами, відправляла смс-повідомлення кожні дві хвилини.

Завдяки тому, що Ґреґ ХАРДЕСТІ підключений до безлімітних тарифних планів, захоплення дочки не зашкодить сімейному бюджету. В іншому випадку - при вартості одного смс в 20 центів - американцю довелося б заплатити майже $ 3 тис.

Зі своїми 14 528 повідомлень на місяць Рейну ХАРДЕСТІ побила рекорд жительки Нової Зеландії. Минулого місяця 16-річна Ханна БРУК написала більше 6 000 текстових повідомлень.

До речі, в минулому році те, що живій розмові по телефону американські підлітки віддають перевагу спілкування за допомогою смс та інших служб обміну короткими повідомленнями, показали результати дослідження, проведеного Walt Disney Internet Group.

За підрахунками дослідників, у середньому американські тінейджери відправляють на день від 50 до 70 смс-повідомлень, або не менше 18 тисяч текстових повідомлень на рік. Крім того, за допомогою мобільного телефону вони спілкуються в соціальних мережах, дивляться відео і шукають нові розваги.

На думку дослідників, підлітки просто не хочуть відволікатися на телефонну розмову від інших занять - перегляду фільму або комп'ютерної гри.

Також у минулому році на щорічних зборах в британському Королівському коледжі психіатрів була висловлена думка, що у покоління 90-х, для яких віртуальний світ звичний, може розвинутися "потенційно небезпечний" погляд на навколишній світ і на власну особистість.

Лікарі вважають, що діти, з дитинства звикли до віртуальної взаємодії, можуть відчувати труднощі в реальних взаєминах з людьми, оскільки погано розбираються в тонких відтінках виразів обличчя, тону голосу і мови тіла. Також, за словами психіатрів, соціальні мережі формують у підлітків помилкове враження, що любов і дружбу легко завоювати і так само легко зруйнувати.

Автор: Александр АЛПАТКИН
Джерело: "РИА Новости"
Переклад: Олег БОРОДАЧ, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі