друкувати


Oприлюднено список країн-учасниць Євробачення-2009

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-01-15 01:14:26

Європейський союз мовлення оприлюднив фінальний список країн, які будуть представлені на 54-му пісенному конкурсі "Євробачення-2009" в Москві.

До списку увійшли такі країни, як Албанія, Андорра, Вірменія, Велика Британія, Азербайджан, Білорусь, Бельгія, Боснія і Герцеговина, Болгарія, Хорватія, Кіпр, Чеська Республіка, Данія, Естонія, Фінляндія, Македонія, Грузія, Угорщина, Греція, Ісландія, Іспанія, Ірландія, Ізраїль, Латвія, Литва, Мальта, Молдова, Чорногорія, Нідерланди, Німеччина, Норвегія, Польща, Португалія, Росія, Румунія, Сербія, Словаччина, Словенія, Франція, Швеція, Швейцарія, Туреччина та Україна.

У двох півфіналах (12 і 14 травня 2009 року) візьмуть участь 19 учасників. З кожного півфіналу будуть відібрані по 10 пісень для участі у фіналі (16 травня).

Велика четвірка (Франція, Німеччина, Іспанія та Об'єднане Королівство), а також переможець минулорічного конкурсу Росія візьмуть участь лише у фіналі "Євробачення".

У грудні 2008 року Латвія відмовилася від участі в "Євробаченні-2009", пояснивши своє рішення важкою економічною ситуацією в республіці.

Проте напередодні, 13 січня, спеціаліст з суспільних відносин Латвійського телебачення Іевіня АНЦЕНА, заявила, що завдяки резонансу в суспільстві і підтримці, наданій Латвії рядом організацій, з'явилась надія, що країна все-таки буде представлена в "Євробаченні-2009". У зв'язку з цим ЛТВ зараз шукає можливості залучення необхідного фінансування.

Словаччина відновила свою участь у конкурсі після майже 10-річної перерви. А Сан-Маріно, який брав участь у "Євробаченні-2008", не буде представлений в Москві.

Жеребкування, яке визначить, в якому з півфіналів виступатимуть 38 учасників, відбудеться 30 січня в Москві. А жеребкування, яке визначить порядковий номер виступу півфіналістів і фіналістів, відбудеться в середині травня.

Європейський союз мовлення запустив також новий веб-сайт для "Євробачення", на якому можна знайти останні новини конкурсу та ознайомитися з його історією.

Тим часом продовжується прийом заявок (до 16 січня) на національний відбір представника України на "Євробаченні-2009".

Фінал "Євробачення-2009" відбудеться 16 травня в Москві. Росія отримала право на проведення конкурсу після того, як представник цієї країни Діма Білан з піснею Believe Me став переможцем "Євробачення-2008", який відбувся в столиці Сербії Белграді. Українська співачка Ані Лорак здобула друге місце.

Джерело: ТСН
Обговорити на форумі