друкувати


Цей підступний чадний газ

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-01-08 12:27:42

На саме Різдво на лікарняних ліжках опинилася сім'я івано-франківців, котрі мешкають по вулиці Заклинських. Як з'ясувалося, подружжя та їх 18-літня донька стали жертвами підступного чадного газу.

Спочатку свідомість у ванній кімнаті, купаючись, втратила дівчина, потім – її мати. Чоловік, витягнувши доньку із ванни, ще встиг викликати "швидку допомогу" та відчинити вхідні двері перед тим, як морок поглинув і його. Медики, котрі прибули за викликом, застали у коридорі три тіла без свідомості. Людям негайно надали першу допомогу та транспортували їх до лікувальних закладів. А спеціалісти газової служби, котрих також викликали до місця нещастя, уже за деякий час встановили, що причиною отруєння людей став самовільно підключений господарем квартири газовий котел "Юнкерс" і витяжний зонт в димовий канал. Газопостачання до цієї квартири наразі перекрито, а людям надають медичну допомогу. Найменше постраждав од чадного газу чоловік: його уже виписали із лікарні. Його дружина все ще перебуває в реанімаційному відділенні ЦМКЛ; стан її, щоправда, задовільний. З-поміж усіх найбільше дісталося 18-літній дочці цього подружжя: дівчина у важкому стані перебуває в реанімаційному відділенні обласної дитячої клінічної лікарні.

Шановні мешканці області! Варто пам’ятати про підступність чадного газу: тільки минулого року від отруєння цією речовиною на Прикарпатті загинуло чотирнадцять осіб, серед них – одна дитина, повідомляє Головне управління МНС України в Івано-Франківській області.

Обговорити на форумі