друкувати


Введено новий Порядок проведення техогляду автомобілів

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-01-08 10:34:41

1 січня 2009 року набрав чинності Порядок проведення державного технічного огляду транспортних засобів, затверджений Кабінетом Міністрів України 9 липня 2008 року.

Для проходження техогляду необхідно надати наступні документи:

1. Паспорт громадянина України або інший документ, що засвідчує особу.

2. Протокол перевірки технічного стану, виданий суб'єктом господарювання не раніше 45 днів до дати проведення техогляду, або міжнародний сертифікат технічного огляду, виданий центром технічного огляду для засобів, які виконують міжнародні перевезення вантажів і пасажирів.

3. Свідоцтво про реєстрацію засобу, його технічний паспорт і технічний талон, тимчасовий реєстраційний талон.

4. Посвідчення водія, яке дає право керувати транспортним засобом відповідної категорії, та талон до нього.

5. Медичну довідку щодо придатності водія до керування засобом відповідної категорії.

6. Поліс обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності або документ, що підтверджує право на звільнення від страхування.

7. Квитанцію про сплату податку з власників транспортних засобів та інших самохідних машин і механізмів, і, у разі наявності, документ, що підтверджує право на пільги зі сплати такого податку.

8. Для засобів, що працюють на газовому паливі, додатково подається документ, який підтверджує проведення випробовування газової паливної системи відповідно до порядку і в терміни, встановлені для даного виду обладнання та його комплектації.

Разом з тим, перевірка технічного стану нових транспортних засобів не проводиться і протокол не потрібно.

Під час проведення техогляду працівники ДАІ також перевіряють відповідність номерних знаків вимогам стандартів та відповідність даних про транспортний засіб та його власника запису у реєстраційних документах і відомостями в автоматизованих інформаційних системах Державтоінспекції. Проводиться перевірка на відсутність фактів підробки ідентифікаційних номерів складових частин авто, а також наявність посвідчення водія і талона до нього, медичної довідки.

Також проводиться перевірка відомостей про транспортний засіб, його власника або уповноваженого особі автоматизованих баз даних МВС щодо розшуку, накладення арешту і т.п., а також своєчасності сплати штрафів за порушення Правил дорожнього руху.

Автор: Андрій КАТРИН-МИХАЙЛЕНКО, www.KOLOMYYA.org
Обговорити на форумі