друкувати


Знайдено раритетний спорткар Bugatti

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-01-06 10:14:43

У Великобританії сім'я військового лікаря Гарольда КАРРА, який помер два роки тому, виявила в його гаражі раритетний автомобіль Bugatti Type 57S Atalante 1937 року випуску, який простояв там без руху майже 50 років. Родичі КАРРА планують у наступному місяці виставити машину на аукціон Bonhams і виручити за неї близько трьох мільйонів фунтів стерлінгів. Про це повідомляє британське мережеве видання Newcarnet.

Рарітетний спорткар Bugatti Type 57S Atalante спочатку належав англійської гонщику Ерлу ХОУ і через вісім років був у нього викуплений одним з лордів графства Нортамберленд, який в 1955 році продав цей автомобіль доктору КАРРУ. Гарольд КАРР їздив на машині протягом п'яти років, проте потім Bugatti був залишений в гаражі, і більше не використовувався.

Відзначимо, що всього було випущено лише 17 авто Bugatti Type 57S Atalante. Автомобіль вважається одним з найшвидших і найкращих спорткарів 30-х років. Максимальна швидкість купе складала 210 кілометрів на годину. Більшість машин того часу могли розігнатися тільки до 80 кілометрів на годину.

Найважлиіше, що в автомобілі доктора КАРРА збереглися всі оригінальні деталі та агрегати, включаючи двигун, трансмісію та кузов. Пробіг спорткара становить трохи більше 26 тисяч миль (близько 42 тисяч кілометрів).

Як уточнює BBC, крім рарітетного Bugatti в гаражі КАРРА також були виявлені класичні Aston Martin і Jaguar E-type. Чи будуть ці автомобілі виставлені на аукціон – не уточнюється.

Автор: Соломон ЛІБЕРМАН, www.KOLOMYYA.org
Обговорити на форумі