друкувати


Криміногенна ситуація на Прикарпатті з початку року була спокійною

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-01-05 09:55:46

Криміногенна ситуація на Прикарпатті з початку року була спокійною і перебуває під контролем правоохоронців. Протягом перших двох днів січня в органах міліції зареєстровано 37 матеріалів про події з ознаками вчинення злочинів, водночас міліція розкрила 28 злочинів. Зараз правоохоронці працюють у посиленому режимі служби з охорони громадського порядку і сподіваються на подальшу взаємоповагу громадян під час відзначення Новорічних та Різдвяних свят. Утім, без ложки дьогтю, на жаль, не минулося. У Галицькому районі внаслідок конфлікту між двома молодими людьми, які спільно зустрічали Новий рік, новорічна ніч для одного з них завершилася фатально. Від тілесних ушкоджень 22-річний мешканець села Дорогів помер у власній оселі. За обґрунтованою підозрою у заподіянні потерпілому тяжких тілесних ушкоджень працівники міліції затримали 19-річного односельця потерпілого, повідомляє ЦЗГ УМВС України в Івано-Франківській області.

Вирішується питання про обрання запобіжного заходу й щодо двох молодих івано-франківців, які першими у новому році наважилися на вуличне пограбування. Наряд патрульної служби за тримав 19-річного і 17-річного хлопців біля другої години ночі після того, як у міліцію звернувся 24-річний мешканець Тисменицького району з повідомленням про пограбування. У затриманого вилучено речовий доказ скоєння злочину – мобільний телефон потерпілого.

Натомість у Тисменицькому районі співробітники підрозділу боротьби з незаконним обігом наркотиків затримали 19-річну дівчину, яка поблизу розважального закладу збувала наркотичну речовину марихуану. У затриманої вилучено кілька згортків з марихуаною, а також гроші, здобуті нею шляхом незаконних операції з наркотиками.

За перші дві доби року працівникам міліції неодноразово доводилося виїжджати в оселі громадян і "гасити" сімейні конфлікти. У зв’язку з цим звертаємося до людей з проханням проявляти культуру і взаємоповагу один до одного, вирішувати внутрішньосімейні суперечки без взаємних образ, а тим паче насилля. Пам’ятайте про те, що в цей час основні зусилля міліції спрямовуються на забезпечення правопорядку в громадських місцях і на вулицях населених пунктів, а так само правоохоронці покликані оперативно реагувати на повідомлення про вчинення злочинів, розкривати їх.

Звертаємо увагу й на дотримання заходів особистої безпеки під час поїздок в гості до рідних і знайомих. Неприпустимим є керування транспортними засобами після святкового застілля. Скористайтеся послугами таксі чи автолюбителів, які не вживають спиртного. Лаштуючись в дорогу, не забувайте зачинити вікна і балкони, переконайтесь у надійності замків на вхідних дверях, попросіть сусідів, яким довіряєте, подивитися за квартирою у період вашої відсутності.

Обговорити на форумі