друкувати


Коломийська районна федерація футболу — друга в області

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-12-30 06:22:51

Наприкінці минулого року відбулася конференція Івано-Франківської обласної Федерації футболу. Зі звітом виступив виконавчий директор федерації Василь Луцький. Роботу обласної федерації футболу одноголосно визнали задовільною, але найбільшу дискусію викликав виступ першого заступника голови Федерації футболу Коломийського району Василя Буджака, який запропонував внести зміни до регламенту обласного чемпіонату. А саме: скасувати заборону виступати футболістам більше, ніж за одну команду. Чому? Та тому, що така заборона не виконується. Та й як можна заборонити футболістові, який грає в обласному чемпіонаті, виступати за рідне село в чемпіонаті району? Правда, функціонери обласної федерації насправді забороняють тільки футболістам з інших областей грати в нашому чемпіонаті. Аргументують тим, що потрібно виховувати своїх футболістів. Але неможливо у Гвіздці чи Підгайчиках на базі однієї загальноосвітньої школи виховати і підготувати футбольну команду такого рівня, як це можна зробити в обласному центрі, де функціонує декілька дитячо-юнацьких футбольних шкіл, де сконцентровані найкращі тренерські кадри, куди, зрештою, прагнуть перебратися і кращі футболісти з того ж Гвіздця, Підгайчик, Городенки, Снятина та інших сіл, селищ і райцентрів області.

В результаті за підсумками минулого чемпіонату області до першої шістки потрапили п’ять команд, в яких грають переважна більшість футболістів з Івано-Франківська.

Саме футболісти з обласного центру складають основу яремчанських "Карпат", ямницького "Цементника", івано-франківського "Тепловика", надвірнянського "Бескида", галицького "Енергетика-2". І тільки гвіздецька "Дельта" намагається протистояти лідерам, маючи у своєму складі тільки одного футболіста з Івано-Франківська. Тож, чи справедливо забороняти "Дельті" залучати до своєї команди вихованців із сусідніх областей?

Через таку заборону не приймають участь в обласному чемпіонаті команди зі Снятинського і Рогатинського районів. Під питанням участь в наступному сезону команд з Городенківського і Косівського районів.

Як висловився на конференції голова Городенківської районної федерації футболу, що незабаром обласний чемпіонат може перетворитися в чемпіонат до Івано-Франківська та прилеглих до обласного центру районів.

До речі, подібної заборони немає в жодній з обласних Федерацій футболу України. Видається, що напередодні сезону 2009 року виконком Івано-Франківської обласної федерації футболу все-таки змушений буде переглянути регламент і внести необхідні корективи. Адже Коломийська і Городенківська районні федерації футболу озвучили пропозиції, які потребують позитивного вирішення. До того ж, саме ці федерації за підсумками 2008 року посіли, відповідно, друге та третє місця в огляді-конкурсі на кращу постановку роботи з розвитку футболу серед районних і міських федерацій футболу. А головний приз дістався тисменичанам.

Автор: Софія ОНИКІВСЬКА, www.KOLOMYYA.org
Обговорити на форумі