друкувати


Прикарпатські винахідники вимагають уваги

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-12-30 10:13:43

Інтелектуали Прикарпаття стурбовані тим, що їхні творчі зусилля губляться у вирі соціально-економічних проблем, хоча могли б сприяти вирішенню кризових явищ у державі. Минулої п'ятниці, 26 грудня, Рада винахідників та раціоналізаторів Івано-Франківщини організувала громадське слухання "Про мінімізацію негативного впливу кризових явищ на використання і зміцнення позитивних тенденцій розвитку науково-технічної творчості".

Попри інтелектуальну активність новаторів Прикарпаття ці творчі люди стурбовані байдужістю держави до їхньої праці. Звичайно, економічна криза негативно впливає і на їхню галузь, але результати науково-технічної творчості могли б мінімізувати розвиток негативних тенденцій в суспільстві. Очевидно, що невиплата винагород і звільнення з посад авторів інтелектуального продукту згубно впливає на пошук ефективних антикризових рішень.

Винахідники та раціоналізатори запропонували створити обласну дорадчу творчу групу для вирішення невідкладних проблем господарства області, а до координації роботи залучити керівників галузевих управлінь обласної державної адміністрації.

Учасники зустрічі звернулися до народних депутатів від Івано-Франківщини з проханням ініціювати прийняття закону про раціоналізаторську роботу. Всі вчені, винахідники та раціоналізатори повинні згуртуватися у своєму творчому пошуку для вирішення кризових проблем у суспільстві.

Джерело: ОТБ"Галичина"Обговорити на форумі