друкувати


Інформаційний випуск "Події дня", 26 грудня

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-12-29 10:51:54

2008 рік завершується. Проте, його результати - негативні у багатьох сферах життя. Причина - економічна криза та недофінансування бюджетних установ Коломиї. Наразі недовиконання міської казни сягає 1 мільйон 150 тисяч гривень. Ці кошти необхідні для виплати заробітної плати бюджетникам та проплати за енергоносії. Заступник міського голови Володимир Тарновецький розповів, що Коломийська податкова інспекція пообіцяла до кінця 2008 року посприяти надходженню грошей до міського бюджету.

Відтепер коломийські діти мають пільги на проїзд у міському транспорті. Дошкільнята їздитимуть в автобусах безкоштовно, школярі за 75 копійок. Таке рішення зініціювали батьки, міське управління освіти та управління економіки Коломийської міськради. Підтримали пропозицію і перевізники. Члени виконкому прийняли та затвердили відповідне рішення.

Студентом 2008 року в Івано-Франківській області став коломиянин Юрій Венгринюк. Такими є підсумки конкурсу, який проходив на базі Прикарпатського Національного Університету імені Василя Стефаника. Тепер студент буде представляти нашу область у фіналі Всеукраїнського конкурсу. Окрім того, Юрій отримав подяку від міністра освіти та науки.

Районний конкурс творів патріотичної тематики, присвячений 100-річчю з Дня народження Степана Бандери, підійшов до завершення. Підсумки підвели на заключному концерті переможців. Кращі колективи відзначили дипломами 1-3 ступенів та дипломами учасників конкурсу.

"З Новим Роком, з Новим щастям" - такі привітання лунали у ЗОШ №5. Там, дітки 2-а класу показали справжнє новорічне шоу. Були на заході і 7 гномів, попелюшка, фея і звичайно головні герої свята – Дід Мороз та Снігурочка. Організувала таку новорічну казку присутнім вчитель початкових класів Ярослава Кучер.

У Коломиї готуються до Різдвяних свят. Традиційні колядування пройшли уже в музичній школі №1. На заході можна було почути прадідівські колядки та оцінити нові різдвяні пісні.

14-ий за три роки та 5-й цьогоріч спортивний зал відновили на Коломийщині. Цього разу у Печеніжинській школі. Особливості цієї будівлі в тому, що тут, вперше в районі, настелили паркет, а не підлогу. Тепер ця арена виглядає, як спортивні зали кращих баскетбольних клубів Європи.

Завантажити сюжет ...


Джерело: Телерадіокомпанія "НТК"
Обговорити на форумі