друкувати


Володимир МОЙСИК позаштатний радник Віктора ЮЩЕНКА

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-12-26 06:31:55

Минулого понеділка, у день Непорочного зачаття Пресвятої Богородиці, день української дипломатії й енергетиків, Президент України Віктор Ющенко указом призначив парламентського обранця коломийсько-снятинського округу Володимира Мойсика своїм позаштатним радником.

Ця потреба глави держави, можна здогадуватися, виникла для підсилення юридично-правничої бази пропрезидентської інституції влади, яка під час загострення політичної кризи потребує і залучає відданих Законові людей. У зв’язку з цим, думається, доречно нагадати професійну кар’єру нашого народного депутата.

Володимир Мойсик після завершення строкової військової служби вступив на юридичний факультет Київського національного університету ім. Тараса Шевченка, який закінчив у 1983 році й одразу ж був обраний народним суддею Залізничного районного народного суду міста Києва, де плідно працював до 1990 року. Відтак, через 7 років, як один із найбільш підготовлених районних суддів столиці був призначений суддею Київського міського суду, а згодом – членом президії і заступником голови цього суду.

Зважаючи на фундаментальну юридичну підготовку, значний досвід та високі показники діяльності, пана Мойсика у 1995 році призначили суддею Верховного Суду України. Протягом (знову!) семи років роботи на цій посаді набув фахового рівня вищого кваліфікаційного класу.

31 березня 2002 року став народним депутатом України по одномандатному коломийсько-снятинському виборчому округу №87, а 7 червня того ж року обраний Верховною Радою України головою парламентського комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності. На цій посаді зміг у стислі строки забезпечити інтенсивну законотворчу роботу, ефективну взаємодію з комітетами, депутатськими фракціями та групами, структурними підрозділами апарату парламенту та правоохоронними органами держави. Комітет під керівництвом В. Мойсика за час роботи Верховної Ради України 4-ого скликання досяг найвищої продуктивності – за його поданням парламент прийняв 80 законів.

Володимир Романович безпосередньо брав участь у підготовці Конституції України та "малої судової реформи", очолював робочу групу, яка розробила проект нового Кримінально-процесуального кодексу, що був прийнятий Верховною Радою за основу та готовий для розгляду в другому читанні. 8 липня 2005 року парламент обрав В.Мойсика на посаду судді Верховного Суду України безстроково.

У березні 2006 року він знову став народним депутатом України в багатомандатному загальнодержавному округу за списком блоку "Наша Україна" й очолив підкомітет з питань парламентського контролю та законодавчого забезпечення реформування органів прокуратури.

Потреба високого професіоналізму В.Мойсика як політика, юриста і державного діяча проявилася також у призначенні його заступником голови комісії при Президентові України у питаннях помилування, членом міжвідомчої комісії з питань реформування правоохоронних органів та комісії з питань реформування судової системи України, обранні Верховною Радою України головою тимчасової слідчої комісії у справі Г.Гонгадзе, включенні до складу декількох груп з міжпарламентських зв’язків.

Володимир Романович активно займається науковою роботою, успішно захистив кандидатську дисертацію і є автором близько 20 наукових праць. Самовіддана діяльність на благо України та її народу високо оцінена державою. За значний особистий унесок у науковий розвиток України йому присвоєно почесне звання "Заслужений юрист України", а за особливі заслуги перед українським народом нагороджений Почесною грамотою Верховної Ради України та удостоєний ордена "За заслуги" ІІІ ступеня.

Джерело: "Коломийська правда"
Обговорити на форумі