друкувати


Гірські рятувальники Прикарпаття отримали нові автомобілі

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-12-24 10:47:13

Прикарпаття за характером рельєфу належить до числа найбільш мальовничих в Україні. І третину його території займають Карпатські гори, в яких ще збереглося багато унікальних та самобутніх місць, котрі надихають і захоплюють.

Тому туристична галузь на Прикарпатті розвивається стрімкими темпами, з кожним роком більшає кількість туристів, які приїжджають помилуватися унікальною гірською красою, а отже зростають і ризики для мандрівників: в кращому разі загубитися серед прекрасного незнайомого ландшафту, в гіршому – отримати травму, пробираючись його крутими схилами. І тоді надія одна – на гірських рятувальників, коли в очікуванні порятунку кожна хвилина стає вічністю.

Відтепер гірські рятувальники Прикарпаття стануть мобільнішими, а час для порятунку потерпілих туристів у горах зведеться до мінімуму завдяки п’ятьом позашляховикам "Mitsubishi L-200", отриманих цими днями згідно рішення керівництва МНС Івано-Франківським гірським пошуково-рятувальним загоном МНС. Нові сучасні машини вже поповнили автомобільні парки Верховинського, Ворохтянського, Яремчанського, Івано-Франківського пошуково-рятувальних пунктів, а також Вигодського пошуково-рятувального взводу.

За словами самих рятувальників, вони дотепер мали старі машини, для яких розбиті тракторами та повенями круті гірські дороги були не під силу, тому часто доводилося останні кілометри шляху у пошуку потерпілого долати пішки. Тепер ця проблема зникла – нові потужні машини високої прохідності, оснащені лебідками, легко долатимуть гірське бездоріжжя, даючи можливість рятувальникам не тільки оперативно надавати допомогу, а й перевозити потрібне для цього обладнання, повідомляє центр пропаганди ГУ МНС в області.

Обговорити на форумі