друкувати


Tribune збанкрутувала

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-12-24 12:31:50

Компанія Tribune, видавець Los Angeles Times і Chicago Tribune, власник кількох телеканалів, заснована в середині XIX століття, подала на банкрутство. Це дасть змогу її власникові Сему ЗЕЛУ реструктурувати борг у $12,9 млрд. Можливо, він продасть бейсбольну команду Chicago Cubs, яку оцінюють у $1 млрд., та інші активи, хоча після заяви про банкрутство її вартість, очевидно, впаде. Загальна вартість активів Tribune – $7,6 млрд. При цьому, за його словами, компанія продовжуватиме працювати, він сам й інші топ-менеджери залишаться на своїх місцях. Деяких інвесторів здивувало рішення ЗЕЛА.

Очікувалося, що кредитори компанії на чолі з J.P.Morgan Chase дадуть їй відстрочку щодо боргів і дочекаються продажу активів. Але ЗЕЛ вирішив, що при триваючому падінні прибутку слід віддати перевагу банкрутству. За словами джерел, рішення було ухвалене саме тепер у зв’язку з потребою негайно виплатити невеликі, але термінові зобов’язання, зокрема до понеділка погасити облігації на $70 млн.

Над реструктуризацією боргу працюють зараз кілька значних американських видавництв. Цього року вони звільнили тисячі співробітників, але деякі так і не стали прибутковими. Американські газети переживають важкі часи. Washington Post на цьому тижні попередила про збитки наступного року. Видавець іншої провідної американської газети, New York Times, повідомив, що сподівається отримати до $225 млн. під заставу своєї головної будівлі на Менгетені.

Автор: Кирилл КОРЮКИН
Джерело: мережний ресурс газети Вєдомості
Переклав: Андрій ПАВЛИШИН
Обговорити на форумі